Dr. Koen Liekens

Dr. Koen Liekens studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent (UGent), waar hij in 2004 met grote onderscheiding afstudeerde.

Na zijn studies geneeskunde specialiseerde hij in de orthopedische chirurgie en traumatologie. Hij studeerde in 2011 af als Orthopedisch chirurg aan de UGent onder leiding van Prof. Dr. R. Verdonk.

Na zijn specialisatie in de orthopedie, bekwaamde hij zich verder in de heupchirurgie in Londen (UK) tijdens een fellowship bij Prof. Dr. F. Haddad in het University College London Hospital (UCLH). Daar heeft hij ook meer expertise ontwikkeld in "the young adult hip" pathologie bij Mr. J. Witt.

Heup

Dr. Koen Liekens is gespecialiseerd in de orthopedische chirurgie en meer in het bijzonder van het heupgewricht, met een focus op Totale Heupprothese ("nieuwe heup") via spiersparende techniek, en revisiechirurgie.

Een aanzienlijk deel van zijn werk bestaat ook in het operatief behandelen van breuken van de heup, alsook alle andere breuken van de ledematen. Daarnaast behandelt Dr. Liekens jonge patiënten met heupproblemen, vaak door middel van arthroscopie (= kijkoperatie).

Praktijk

Hij is voltijds orthopedisch chirurg in het AZ St-Lucas ziekenhuis in Gent. Hier werkt hij in een dynamisch team van 9 orthopedisch chirurgen, die elk op hun beurt een subspecialisatie hebben. (www.azstlucas.be)

Naast de consultaties in het ziekenhuis, doet hij privé consultatie in Lochristi gedurende een halve dag per week. 

Wetenschap

Hij is actief lid van een aantal wetenschappelijke verenigingen:

·      BVOT, Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie

·      BHS, Belgian Hip Society

·      EHS, European Hip Society

·      BOTA, Belgian Orthopedic Trauma Association

Hij neemt vaak deel aan internationale en nationale congressen en cursussen, en heeft daarnaast ook enkele internationale wetenschappelijke publicaties.